Printer Friendly Version Sastanak sa delegacijom nemačke kompanije „Bizerba“ @ 4 June 2021 02:53 PM

„To je fantastična kompanija, a ovo je samo početak. Mnogo sam brinuo za Valjevo pre ovoga. Izgradnjom brze saobraćajnice i gasne mreže u Valjevu, ispunićemo sve uslove za dolazak i rad „Bizerbe“ i drugih investitora. U planu je i izgradnja kompletnog vodovodnog sistema za Valjevo. Ovo su sve neverovatne promene za ovaj grad. Ništa ne bi bilo moguće bez nemačkih investitora i hvala im na tome“, istakao je predsednik Vučić i dodao da se nada još jednoj velikoj investiciji u Valjevo.

„Mnogo sam srećan što sam upoznao ove divne ljude. Shvatio sam zašto oni u pet generacija uspevaju da opstanu, a to je svojim radom. Želim im svima sreću i imaće svaku pomoć i podršku države“, naglasio je predsednik Vučić. On je podsetio da je kada je postao premijer bilo 17.000, a danas je 70.000 ljudi zaposlenih u nemačkim kompanijama u Srbiji.

„To govori kako rastu naši odnosi, kako Srbija raste ekonomski i koliko smo uspeli da promenimo u zemlji. Važno je da nastavimo sa promenama, sa dualnim obrazovanjem, što smo obećali i za Valjevo“, zaključio je predsednik Vučić.

Izvor: www.predsednik.rs

Foto: Dimitrije Goll