Printer Friendly Version Izložba Etnografskog muzeja iz Beograda @ 26 February 2019 02:39 PM

februar 2019.

 

      

Na poziv Srpske dopunske škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Hamburga, pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata RS u Hamburgu i srpske crkvene opštine u Hamburgu, u prostorijama Hrama svetog Argangela Mihajla u Hamburgu održana je izložba Etnografskog muzeja iz Beograda “Narodna kultura Srba u 19. i 20. Veku” kao i radionice za decu i mlade “Dete i tradicija”.

Panoi sa fotografijama eksponata Etnografskog muzeja dočarali su svakodnevni život srpskog naroda u 19. i 20. veku, a na radionicama “Dete i tradicija” deci je bilo prikazano kako su izgledale i kako su bile uredjene kuće na selu i kuce u gradu tokom 19. veka, kako su se ljudi oblačili, od kojih se materijala pravila odeća i kako se ukrašavala.

Izložba je otvorena 08. Februara obraćanjem konzula Lidija Ivanovič, nastavnice Dragane Rašuo, predsednika Saveta roditelja i direktorke Etnografskog muzeja, Tijane Čolak-Antić Popović, uz program koji su izveli učenici dopunske škole na srpskom jeziku i folklorno društvo „Mladost“ iz Hamburga. Pored učenika dopunske škole i njihovih roditelja, koji su bili najbrojniji posetioci i kojima je ova izložba prvenstveno namenjena, takođe su prisustvovali i drugi predstavnici srpske dijaspore, crkvene opštine, kao i kolektiv Generalnog konzulata u Hamburgu. Radionicama su prisustvovali i đaci Srpske dopunske škole iz Bremena sa svojom nastavnicom Milicom Stanković.