Printer Friendly Version Prezentacija Republike Srbije u Trgovinskoj komori Hamburga @ 23 August 2017 04:35 PM

27. jun 2017.

Na poziv Trgovinske komore Hamburga, generalni konzul Nataša Rašević je 27. juna o.g. učestvovala u zasedanju Radne grupe za istočnu Evropu, savetodavnog tela u okviru Trgovinske komore Hamburga. U zasedanju su učestvovali članovi radne grupe -privrednici Hamburga iz raznih privrednih oblasti, predstavnik hamburškog ministarstva za privredu, saobraćaj i inovacije i predstavnica Komiteta za razvoj investicija Moskovske trgovinske i industrijske komore. Kao gosti-predavači pozvani su generalni konzuli Ukrajine i Srbije, ekonomski savetnik iz Ambasade Poljske u Berlinu i predsednik Nemačko-albansko privrednog društva.

Generalni konzul Nataša Rašević je u svojoj prezentaciji Srbije nastojala da učesnicima približi najvažnije aspekte aktuelne političke i ekonomske situacije, kao i strateške prioritete zemlje. Akcenat je bio na ekonomskim i privrednim kretanjima, kao i na oblastima u kojima Srbija može da bude interesantna stranim firmama.

Nakon izlaganja predstavnika Srbije, Ukrajine, Poljske i Albanije usledila je diskusija sa hamburškim privrednicima koji su pokazali interesovanje za privredna dešavanja u svakoj pojedinačnoj zemlji.