| |     Deutch | English  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 8:30 - 13:00 časova (sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Harvestehuder Weg 101
D-20149 HAMBURG
NEMAČKA

Telefon: + 4940 / 416-22-60, 416-22-612 Lokacija/Mapa
Faks:     + 4940 / 410-47-47 Konzularna nadležnost
E-mail: gk_hamburg@web.de Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hamburg.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Neradni dani

Generalni konzulat Republike Srbije neće raditi 03. i 06. aprila 2015.godine i 10. i 13. aprila 2015.godine (Vaskršnji praznici)

 


Odluka o ulasku bez viza nosioca stranih putnih isprava

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 30. oktobra 2014. godine usvojila Odluku o ulasku bez viza nosioca stranih putnih isprava, koji poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Belitanije i ostalih država članica Evropske unije, ili vizu Sjedinjenih Američkih Država i nosioca stranih putnih isprava koje imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama Evropske unije ili Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovom odlukom, koja je stupila na snagu 08. novembra 2014. godine, pomenute kategorije stranih državljana mogu bez viza ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka mora biti usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.
 


Proslava Dana državnosti Republike Srbije

Generalni konzulat Republike Srbije u Hamburgu obeležio je Dan državnosti Republike Srbije Sretenje prijemom održanim u Etnografskom muzeju u Hamburgu (Museum für Völkerkunde) 18.02.2014.g. od 18.30 do 20.30 časova. Od oko 250 pozvanih  prijemu je prisustvovalo približno dvesta zvanica, učesnika u programu i zaposlenih u Generalnom konzulatu RS u  Hamburgu.

Brojni predstavnici konzularnog kora iz Hamburga na čelu sa doajenom, generalnim konzulom Argentine, predstavnici protokola i policije, ministarstava privrede i prosvete i obrazovanja, nevladinih organizacija,  kao i mnogi ugledni članovi srpske dijaspore - lekari (poznati lekar i humanista prof.dr Nada Basara sa suprugom i pored brojnih obaveza odazvala se pozivu i prisustvovala prijemu), naučnici, inženjeri, umetnici, advokati, privrednici, sportisti i drugi svojim prisustvom uveličali su dobro organizovan i uspeo prijem. Sveštenici srpske pravoslavne crkve iz Hamburga, Bremena i Hildeshajma takodje su prisustvovali prijemu. Prisutan je bio i major Vojske Srbije Željko Bosanac koji se nalazi na stručnom usavršavanju na Vojnoj akademiji u Hamburgu.

Pozdravne govore održali su generalni konzul Momirka Marinković i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i sporta Hamburga Volker Schiek. Članovi SKUD "Mladost" izveli su nacionalne himne Srbije i Nemačke, kao i bogat i izvanredno pripremljen i medju zvanicama odlično ocenjen splet pesama i igara iz Srbije, sa efektnom završnom modernom koreografijom. Za bogatu i raznovrsnu prazničnu trpezu pobrinuli su se roditelji folkloraša "Mladosti", a srpska Sokolova rakija i vina upotpunili su praznični štimung.

Na prijemu su uspostavljena nova poznanstva i osveženi stari kontakti. Državljani Srbije i strani gosti bili su izmešani i svako je, na prijemu koji je trajao duže od predviđenog, našao za sebe prijatnog sagovornika i zanimljivo društvo. Na svom putu ka EU i u daljem napretku Republika Srbija dobila je mnogo iskrenih čestitki, a zvanice će verovatno poželeti da i naredne godine prisustvuju proslavi Sretenja. 
 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova