| |     Deutch | English  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje:                              Rad sa strankama: 8:30 - 13:00 časova - sredom i od 15:00 do 18:00 časova

Praznici

Adresa
Harvestehuder Weg 101
D-20149 HAMBURG
NEMAČKA

Telefon: + 4940 / 416-22-60, 416-22-612 Lokacija/Mapa
Faks:     + 4940 / 410-47-47 Konzularna nadležnost
E-mail: gk_hamburg@web.de Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hamburg.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
DUGA NOĆ KONZULATA

Generalni konzulat Republike Srbije u Hamburgu 21. maja 2015.godine po treći put je uzeo učešće u manifestaciji pod nazivom Duga noć konzulata,  koju organizuje Senat Slobodnog i Hanzeatskog Grada Hamburga. Ova manifestacija održava se četvrti put za redom, a vezana je za obeležavanje Dana Evrope u Hamburgu. Pored GK RS u Dugoj noći konzulata  od 18,00 do 22,00 časa za posetioce su simbolično "otvorili svoja vrata" generalni konzulati i konzulati sledećih država: Argentine, Čilea, Finske, Grčke, Indije, Indonezije, Irana, Islanda, Italije, Republike Koreje, Malija, Meksika, Mongolije, Mozambika, Namibije, Novog Zelanda, Paragvaja, Poljske, Portugala, Španije, Tadžikistana, Tajlanda, Češke i Turske, kao i šest kulturnih predstavništava i institucija, svi sa sedištem u Hamburgu.

Prema našoj proceni ovogodišnja manifestacija privukla je do sada najveći broj posetilaca. GK RS u Hamburgu posetilo je preko 200 posetilaca, među kojima je zapažen veliki broj mladih učenika i studenata. Pored posluženja srpskim specijalitetima i pićima, posetioci su se posebno interesovali za turističku posetu Srbiju i prikupljali u tu svrhu izložene turističke prospekte, ali su bili i znatiželjni kojim se sve poslovima bave konzuli i konzulati, kako izgledaju prostorije konzulata i slično.

Zaposlenima u GK R Srbije u Hamburgu bila je čast što su ugostili veliki broj posetilaca, od kojih su se mnogi na licu mesta, a neki i naknadno elektronskom poštom zahvalili na gostoprimstvu. Posebno zadovoljstvo pričinila je kratka poseta državnog sekretara u hamburškoj vladi  gospodina Volfganga Šmita (Wolfgang Schmidt), na osnovu čije ideje je i otpočela organizacija manifestacije Duga noć konzulata. 
 


Odluka o ulasku bez viza nosioca stranih putnih isprava

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 30. oktobra 2014. godine usvojila Odluku o ulasku bez viza nosioca stranih putnih isprava, koji poseduju važeću Šengen vizu, vizu Velike Belitanije i ostalih država članica Evropske unije, ili vizu Sjedinjenih Američkih Država i nosioca stranih putnih isprava koje imaju regulisan boravak u državama Šengen zone, državama članicama Evropske unije ili Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovom odlukom, koja je stupila na snagu 08. novembra 2014. godine, pomenute kategorije stranih državljana mogu bez viza ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka mora biti usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Nosioci putnih dokumenata izdatih u skladu sa medjunarodnim konvencijama (Travel Document, Fremden Pass) moraju posedovati vizu za ulazak u Republiku Srbiju.

 


Servis za brze odgovore

Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu je osnovala Servis za brze odgovore sa namerom da pruži pomoć u procesu dobijanja odgovora na pitanja dijaspore i Srba u regionu koja su u nadležnosti državnih organa (lična dokumenta, državljanstvo, statusna pitanja, pitanja svojine, dopunske škole  i druga prosvetna pitanja).

Pitanja se mogu postaviti:

  • elektronskim putem (sajt Kancelarije: www.dijaspora.gov.rs)
  • putem telefona (broj 00381 11 3202 937)
  • i ličnim dostavljanjem u prijemno odeljenje brzih odgovora: Beograd, Vasina 20, radnim danom od 09,00 do 16,00 časova

Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova