| |     Deutch | English  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 8:30 - 13:00 časova (sredom i od 15:00 do 18:00 časova)

Praznici

Adresa
Harvestehuder Weg 101
D-20149 HAMBURG
NEMAČKA

Telefon: + 4940 / 416-22-60, 416-22-612 Lokacija/Mapa
Faks:     + 4940 / 410-47-47 Konzularna nadležnost
E-mail: gk_hamburg@web.de Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.hamburg.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Neradni dan

Generalni konzulat Republike Srbije neće raditi 11. novembra 2014. godine


Proslava Dana državnosti Republike Srbije

Generalni konzulat Republike Srbije u Hamburgu obeležio je Dan državnosti Republike Srbije Sretenje prijemom održanim u Etnografskom muzeju u Hamburgu (Museum für Völkerkunde) 18.02.2014.g. od 18.30 do 20.30 časova. Od oko 250 pozvanih  prijemu je prisustvovalo približno dvesta zvanica, učesnika u programu i zaposlenih u Generalnom konzulatu RS u  Hamburgu.

Brojni predstavnici konzularnog kora iz Hamburga na čelu sa doajenom, generalnim konzulom Argentine, predstavnici protokola i policije, ministarstava privrede i prosvete i obrazovanja, nevladinih organizacija,  kao i mnogi ugledni članovi srpske dijaspore - lekari (poznati lekar i humanista prof.dr Nada Basara sa suprugom i pored brojnih obaveza odazvala se pozivu i prisustvovala prijemu), naučnici, inženjeri, umetnici, advokati, privrednici, sportisti i drugi svojim prisustvom uveličali su dobro organizovan i uspeo prijem. Sveštenici srpske pravoslavne crkve iz Hamburga, Bremena i Hildeshajma takodje su prisustvovali prijemu. Prisutan je bio i major Vojske Srbije Željko Bosanac koji se nalazi na stručnom usavršavanju na Vojnoj akademiji u Hamburgu.

Pozdravne govore održali su generalni konzul Momirka Marinković i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i sporta Hamburga Volker Schiek. Članovi SKUD "Mladost" izveli su nacionalne himne Srbije i Nemačke, kao i bogat i izvanredno pripremljen i medju zvanicama odlično ocenjen splet pesama i igara iz Srbije, sa efektnom završnom modernom koreografijom. Za bogatu i raznovrsnu prazničnu trpezu pobrinuli su se roditelji folkloraša "Mladosti", a srpska Sokolova rakija i vina upotpunili su praznični štimung.

Na prijemu su uspostavljena nova poznanstva i osveženi stari kontakti. Državljani Srbije i strani gosti bili su izmešani i svako je, na prijemu koji je trajao duže od predviđenog, našao za sebe prijatnog sagovornika i zanimljivo društvo. Na svom putu ka EU i u daljem napretku Republika Srbija dobila je mnogo iskrenih čestitki, a zvanice će verovatno poželeti da i naredne godine prisustvuju proslavi Sretenja. 
 


Servis za brze odgovore

Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu je osnovala Servis za brze odgovore sa namerom da pruži pomoć u procesu dobijanja odgovora na pitanja dijaspore i Srba u regionu koja su u nadležnosti državnih organa (lična dokumenta, državljanstvo, statusna pitanja, pitanja svojine, dopunske škole  i druga prosvetna pitanja).

Pitanja se mogu postaviti:

  • elektronskim putem (sajt Kancelarije: www.dijaspora.gov.rs)
  • putem telefona (broj 00381 11 3202 937)
  • i ličnim dostavljanjem u prijemno odeljenje brzih odgovora: Beograd, Vasina 20, radnim danom od 09,00 do 16,00 časova

Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova